Geschiedenis

De oorsprong van de vereniging Were Di ligt al ver voor de tweede wereld oorlog toen de v.v. “Sperwers” werd opgericht. Tijdens de oorlog was er van voetbalactiviteiten weinig te bespeuren. Na de tweede wereldoorlog ontstond vanuit de “Sperwers” een nieuwe vereniging onder de naam “HEKOS”. Samengesteld uit bewoners van de wijken Heuvel, KOningshoeve en Sacrament. De huidige vereniging R.K.V.V. Were Di werd op 25 juli 1945 opgericht met de sportverenigingen HEKOS, ’T Heike en K.S.V. ( Koningshoevense sportvereninging ).

Were Di omvatte toen de sporten voetbal, handbal, tafeltennis, atletiek en hockey. Er werd gesport op een veld aan de Oisterwijksebaan, gelegen tegen over café Zomerlust.

In 1953 werd de huur van het veld opgezegd. Were Di kon tijdelijk uitwijken naar het sportveld van de koninklijke AaBe-fabrieken waar de competitie werd uitgespeeld.De seniorenelftallen werden opgeheven en twee jeugdelftallen speelden verder op een veld bij het Trappistenklooster.

In het seizoen 1960/1961 verhuisde Were Di naar een terrein aan de Nieuw Lovensestraat (Rauwbraken). Daar werd weer een nieuwe seniorenafdeling opgericht.

geschiedenis-were-di

In 1962 kocht de stichting “Maria Christina” grond aan de Moerenburgseweg en besloot hier een sportcomplex aan te leggen waar diverse sportverenigingen uit de parochie Sacrament gebruik van konden maken. (voetbal + honkbal) Later werd dit complex aan de gemeente Tilburg verkocht. Heden ten dage is de situatie nog ongewijzigd, zij dat alleen Were Di v.v. nog van het sportcomplex gebruik maakt.

Op dit moment speelt het eerste team in de vierde klasse KNVB. Were Di kan dit seizoen beschikken over 10 seniorenteams, 10 juniorenteams en 16 pupillenteams. Were Di heeft momenteel meer dan 550 leden.

  • horecagroothandel

  • marijnvanherel

  • artiteq

  • ketelaars

  • logo_HGLkopie

  • langenhuijsen

  • Linssen advocaten

 

Copyright R.K.S.V Were Di 2017. Alle rechten voorbehouden.