Coronaprotocol RKSV Were Di

Beste trainers , leiders, spelers , ouders en verzorgers.

Afgelopen zaterdag 10 april hebben we te maken gekregen met verschillende zienswijzen van de coronaregels. In een cluster, bestaande uit meerdere klassen van een van de basisscholen van een van onze jeugdspelers, is bij een leerling uit een andere klas dan die van de betreffende jeugdspeler corona vastgesteld. Volgens de protocollen van deze school werd het gehele cluster naar huis gestuurd in quarantaine.

Mag de betreffende speler (die verder niet in nauw contact is geweest met de positief geteste leerling) nu wel of niet meedoen aan de trainingen of wedstrijden bij onze vereniging?

Op zaterdagmorgen 10 april hebben we hier redelijk ad hoc een beslissing in genomen en besloten werd het coronaprotocol van de betreffende school te volgen. Dat betekende in dit geval dat de betreffende speler niet mee mocht spelen. Later op de dag is contact geweest met de leider, GGD advieslijn en betreffende ouder en is de zaak doorgesproken. Hierin kwam naar voren dat iedere school een keuze heeft in protocollen die ze mogen hanteren. School A mag dus een ander protocol hanteren dan school B. Dat we als vereniging nu hebben besloten om de regels van de betreffende school over te nemen was eenmalig en had te maken met de tijdsdruk van het besluit. In de loop van dit weekend hebben we als bestuur dit besproken en komen we tot de volgende coronaregels voor de vereniging.

R.K.S.V. Were Di volgt geen specifiek protocol van de omringende scholen, aangezien dit per school verschillend is en het dus onmogelijk is om hierin een gezamenlijke lijn te trekken.

R.K.S.V. Were Di volgt hierin de R.I.V.M./ G.G.D richtlijnen die voorschrijven:

• Ben jij – of 1 van jouw klas- of huisgenoten – positief getest dan blijf je uiteraard thuis en volgt de regels op zoals het RIVM/ GGD deze voorschrijven.
  • Heb je klachten dan blijf je thuis en adviseren we je jezelf te laten testen.
  • Ben je dicht in de buurt geweest van iemand met corona (binnen 24 uur in totaal 15 minuten of langer binnen de gestelde 1,5 meter)? Dan ben je een nauw contact: ga in quarantaine en laat je zo snel mogelijk testen. Op de 5e dag laat je jezelf nog een keer testen. Mocht deze laatste test negatief zijn, dan mag je uit quarantaine.

We hopen dat hiermee voor iedereen genoeg duidelijkheid ontstaat om verantwoorde keuzes te maken.

Met vriendelijke groet,

Het Bestuur van RKSV Were Di