Pupil van de week: Faas Bartholomeus (JO8-4)

Op 8 mei mocht ik pupil van de week zijn bij de wedstrijd van ons 1e elftal tegen V.V. Viola. Marian en Wil hadden vooraf goed uitgelegd wanneer we werden verwacht en om 13:15u liep ik samen met mijn broertje en ouders de bestuurskamer in. Daar maakten we kennis met de scheidsrechter en de staf van de beide elftallen. Heel leuk om mee te maken hoe het eraan toe gaat in de bestuurskamer voor een wedstrijd.

Wil nam me al snel mee om kennis te maken met de spelers van het 1e. Iedereen was super aardig. Ondanks dat het dit seizoen niet heel goed gaat, was de sfeer erg goed. Snel nog een foto samen met de scheids en daarna mee doen met het warm lopen. Inschieten met een speler van ons 1e was een bijzondere ervaring. Nog even oefenen en hopelijk zit ik er dan over 10 jaartje zelf ook bij.

Als pupil mag je bij aanvang van de wedstrijd de bal dragen als alle spelers het veld op lopen. En de aftrap nemen. Ik sprintte weg en maakte nog een mooie panna. Vervolgens verschalkte ik de keeper met een hard schot. Helaas telde de scheidsrechter deze goal niet mee, maar hij zat er wel mooi in.

Onze jongens begonnen goed en kwamen ongelukkig op een 1-0 achterstand. Ik heb ze flink aangemoedigd en geklets op de bank. Ondanks een bal op de paal en een veldoverwicht was dit ook de eindstand.

Wil en Marian waren steeds dichtbij en waren heel gastvrij. Geen gebrek aan drankjes en eten. We dachten dat alles klaar was en we waren klaar om naar huis te gaan, maar nee, dat kon nog niet. We konden niet vertrekken zonder een mooie oorkonde, bidon, zak snoep (ook voor mijn broertje) en een supermooie voetbal, gesigneerd door alle spelers. En toen kreeg ik maandagavond ook nog een mooie beker.

Het was een hele mooie ervaring, dank Marian en Wil!