Start van het nieuwe seizoen – Corona

Beste Werediaan,

Seizoen 2020-2021 staat voor de deur! Erg fijn dat we weer aan de slag kunnen en mogen. Echter staan we ook voor een aantal uitdagingen met alle (nieuwe) maatregelen. Graag brengen wij jou via deze mail op de hoogte van deze ontwikkelingen en hoe wij daar als vereniging mee omgaan.

Om ervoor te zorgen dat iedereen veilig kan sporten, het vrijwilligerswerk kan doen of kan supporteren moeten we ons aan een aantal regels houden. Deze regels zijn in lijn met die van de RIVM, KNVB en de GGD. Deze regels hebben betrekking op alles op het veld, om het veld, in de kantine en kleedkamer. We hebben voor spelers, ouders, vrijwilligers een sheet gemaakt met daarop de belangrijke regels. Deze is terug te vinden op de website en sociale media.

We lichten de belangrijkste regels nog even uit:

– Blijf thuis met klachten en laat het ook aan jouw trainer weten dat je klachten hebt.

– Laat jezelf testen. Test je positief en ben je al op de vereniging geweest? Laat dit dan direct weten.

– Houd 1,5 meter afstand en houd je aan de looprichtingen.

– Op het terrein is een ingang en een uitgang, maak hier gebruik van.

– In de kantine is er een ingang en uitgang, maak hier gebruik van.

– Bij binnenkomst in de kantine dien je jezelf te registreren met de QR code (zie instructie in de kantine).

– Desinfecteer je handen bij binnenkomst in de kantine

– Houd je aan de geldende regels in en om de kantine.

– Als staf help je leden bij het hanteren van de regels, spreek waar nodig leden op de maatregelen aan als het niet lukt deze na te leven.

– Gasten en toeschouwers zijn welkom! Maar volg de regels die gelden op.

– Kom je als team/staf bij een gastvereniging volg dan de regels op die binnen die vereniging gelden.

Het kan voorkomen dat we enkele maatregelen aanscherpen of aanvullende maatregelen noodzakelijk zijn. Dit bekijkt het bestuur wekelijks.

Wanneer er sprake is van een lid met coronabesmetting of in aanraking is geweest met corona op de vereniging zullen we als bestuur bekijken hoe te handelen. Dit is maatwerk, waarbij de veiligheid van onze leden, vrijwilligers en toeschouwers altijd voorop staat. We zullen dan in overleg gaan met de gemeente en GGD.

Wij vragen om jullie begrip en jullie medewerking om samen te zorgen dat iedereen veilig kan sporten, het vrijwilligerswerk kan doen of van sport kan genieten.

Wij wensen iedereen een sportief en gezond seizoen toe,

Groeten,

Coronaprotocol RKSV Were Di