Statiegeld op plastic flesjes

Vanaf 1-7-2021 worden ook kleine plastic flesjes belast met statiegeld. Were Di heeft besloten slechts een deel hiervan door te berekenen in onze prijzen. Volgend jaar zal er ook statiegeld op blikjes worden geheven.

Omdat wij al een tijdje terug afscheid genomen hebben van contant geld, vragen wij onze leden en bezoekers om:

• flesjes mee naar huis te nemen en zelf in te leveren bij de supermarkt. Je krijgt dan iets meer terug, dan je betaald hebt.
  • of flesjes te doneren aan de club. Wij zijn momenteel bezig om hiervoor een container te organiseren.

De opbrengst van de donaties komt ten goede aan de club (voor bijv. aanschaf van materialen) of aan een Tilburgs goed doel.

Wij hebben 2 containers besteld waarin gedoneerde flesjes kunnen worden weggegooid. Deze containers worden eind augustus geleverd. Op onze huidige voorraad flesjes is nog geen statiegeld van toepassing. Deze mag je weggooien in de PMD bak.