Titanenstrijd op De Moerenburg (F1)

Alle ogen in de 1e klasse waren dit weekeinde gericht op de topper tussen Were Di en Zigo.
Het “kampioenschap” stond op het spel en moest vandaag uitgevochten gaan worden op terrein van Were-Di.
Een paar maanden geleden namen de Tilburgers met een overwinning in dat duel (1-5) alvast een voorschot op de eventuele titel.

Nu een paar maanden later staan beide teams aan het begin van een nieuw tijdperk,voor aanvang van deze topper stond Were Di met 3 punten voorsprong op een welverdiende 1e plek en Zigo met een wedstrijd minder gespeeld op een 2e plaats.

Onder leiding van de trainers/coaches Koen en Maykel maakten de
Tilburgers met een piepjong elftal een frisse competitiestart in de 1e klasse,maar een paar weken geleden leek door een onnodige verliespartij tegen Jong Brabant de klad er een beetje in te komen,maar een wedstrijd later hervonden onze kanjers zich al weer snel door een geweldige ruime overwinning thuis tegen Uno Animo.

Vandaag moest het dus echt gaan gebeuren,want bij winst zou Were Di officieus kampioen worden !
Met een pittige avondtraining in de benen begonnen onze jongens meteen vanaf de aftrap erg fel aan dit belangrijk duel en leek de concurrent meteen al duidelijk te willen maken wie er hier kampioen wilde gaan worden !
De mannen van Zigo hadden al snel wat smerige overtredingen nodig om de fanatieke jonge honden van Were Di tegen te houden,met als gevolg een vrije trap voor de thuisploeg.
Milan ging achter de bal staan en schoot deze schitterend binnen..
De wedstrijd was gebroken en van “wedstrijdspanning” leek al snel geen sprake meer te zijn.
Door wederom een geweldige vrije trap van Milan stond al snel de 2-0 op het scorebord.
Were Di was vanaf dat moment niet meer te temmen en door een droogschot van Bart volgde al snel de verdiende 3-0 !!
Were Di had de nummer 2 helemaal in de tang,maar wat wil je anders met Merlijn als sluitpost die tijdens de paar kansjes van Zigo koeltjes zijn doel schoonhield en met “stofzuiger” Sem achterin wisten de spitsen van Zigo zich absoluut geen raad en waren dus niet opgewassen tegen deze strijders.
De voetballende tweelingbroers Sem en Alec maakte met hun tomeloze inzet en ware schwalbes het de jongens van Zigo nog lastiger ,maar ook in dit geval de scheidsrechter,die tijdens dit fel duel een drukke ochtend had.
Yannick ging met een lange rush opzoek naar nog een grotere voorsprong en vond met een prachtige voorzet Bart,die als een echte spits, koeltjes de 4-0 binnen tikte..
Net voor rust scoorde Zigo onverwachts nog een tegendoelpunt en was de ruststand tijdens deze Tilburgse derby 4-1

Na de rust ging Were Di wederom gretig van start en maakte “pingelaar” Levi met zijn snelle bewegingen de jongens van Zigo nog meer van slag !
De jongens van Were Di trainde afgelopen week op de bekende driehoek en deze oefening werpte al meteen zijn vruchten af,want met Savier voorop wisten ze elkaar bijna blindelings te vinden

De 5-1 leek uit te blijven..,tot het moment dat de hardwerkende Tim door een slimme steekpass de “man van de wedstrijd” Milan wist te bereiken en koeltjes het 5e doelpunt binnen schoof
Deze titanenstrijd was nu definitief beslist..! door een kleine pijnprik scoorde Zigo nog wel de 5-2.
Het fluitsignaal klonk over het veld en de kanjers van Were Di vlogen elkaar als ware kampioenen in de armen en een klein feestje op het veld was het gevolg.
Door een partijtje buikschuiven richting het fanatieke publiek werd al een voorproefje op het echte kampioenschapsfeest ingeleid.

Om het helemaal officieel te maken moet er volgende week nog minimaal 1 punt gepakt worden tegen Noad en kunnen de flessen (kinder)champagne ontkurkt worden!

  • horecagroothandel

  • marijnvanherel

  • artiteq

  • ketelaars

  • logo_HGLkopie

  • langenhuijsen

  • Linssen advocaten

 

Copyright R.K.S.V Were Di 2017. Alle rechten voorbehouden.